Bingovarianter

Bingo är ett spel som människor har haft roligt med sedan länge; ingenting är så spännande som chansen att vinna stort. Förr i tiden gick man till särskilda bingohallar och priserna gick ut på allt från kontanter till köksutrustning, och spelet var länge associerat med pensionärer. Idag ser bingovärlden helt annorlunda ut i och med internet, och spelare i alla åldrar har kul med massor av olika varianter av detta klassiska spel.

För att spela bingo på nätet krävs att man öppnar ett konto på någon av de många spelsajter som finns att tillgå. Det är alltid bra att kolla in ett flertal olika spelsajter då det ibland finns extremt bra välkomsterbjudanden att tillgå. Det handlar ofta om insättningsbonusar, som till exempel att man dubblerar det belopp man börjar med, eller ett antal fria spel eller spins.

När det kommer till bingo finns det många olika varianter att spela och man kan välja att spela mot en dator eller med andra spelare i ett så kallat bingo- eller spelrum. Här spelar man alltså med riktiga personer och ofta finns en chattservice att tillgå där man antingen kan tala med varandra via mikrofoner eller att skicka textmeddelanden.

Prova olika varianter

Den klassiska formen av bingo innebär att man får en spelbricka med ett visst antal rutor, till exempel fem gånger fem eller tre gånger fem. I varje ruta finns det ett nummer och en spelledare ropar ut på lott dragna nummer. Varje gång man har ett av dessa nummer markerar man det och när man har fem i rad ropar man BINGO och har med det vunnit. Om man spelar på nätet brukar man ha mellan en och fyra bingobrickor på samma gång och vinsten handlar antingen om pengar eller att man får bonusar på spelsajten. En annan version är att man ökar antalet bollar som man drar för att få fram de olika siffrorna; det vanligaste är 75 bollar men en populär variant är också 90.

Varianter på bingo finns det många utav och bland de populäraste hör mini-Bingo där man spelar snabbare omgångar med mindre brickor och färre nummer. Det finns också varianter där man istället för siffror spelar med bokstäver eller bilder. En mycket populär version är så kallad mönster-bingo där det gäller att få in de siffror som ligger inom ett visst, förtryckt mönster på brickan. Det kan röra sig om allt mellan en enkel symbol som en blomma eller ett ankare till ett namn eller ett stjärntecken. Principen är dock alltid den samma; när man fått in alla siffror på de korrekta rutorna ropar man BINGO och hoppas att ingen annan spelare hunnit före.

Vilken version skall jag välja

Olika personer gillar olika former av bingo och det finns flera saker att ta med i beräkningen när det kommer till att välja. En viktig del är layouten; gillar man hur spelet är illustrerat? Användarvänlighet är också viktigt: tycker man att det är knepigt att spela på grund av konstig design eller grumliga instruktioner kan det vara en idé att söka sig annanstans. Viktigast är dock att man tycker att spelet i sig är roligt – det är ju det som det hela handlar om!